Pleintjes krijgen nieuwe speeltoestellen

Op 10 juni 2017, over deze onderwerpen: Jeugd

“Met de stad Menen staan we in voor het beheer van de stedelijke speelinfrastructuur op verschillende pleintjes op ons grondgebied. Omdat bepaalde speeltoestellen aan een opknapbeurt toe zijn, installeren we nog dit jaar nieuwe speelinfrastructuur op meerdere speelpleintjes”, zegt Griet Vanryckegem, schepen voor Jeugd.

De stedelijke Jeugddienst is verantwoordelijk voor de opvolging van deze speelinfrastructuur. Het beheer pakken zij gestructureerd aan met een opvolgingsplan op basis van de ouderdom en de staat van alle bestaande speeltoestellen.

Dergelijke speeltoestellen zijn trouwens aan specifieke wetgeving en keuringsvereisten onderhevig om geplaatst te mogen worden op publieke pleintjes. Vandaar de prijs van deze speeltoestellen veel hoger ligt dan de diegene die in particuliere tuinen terecht komen. Daartegenover staat dan wel weer dat de stedelijke speelinfrastructuur op de pleintjes bestand is tegen weersomstandigheden en gemiddeld 20 tot 25 jaar kan blijven staan.

4 Pleintjes opgefrist in 2017

Schepen Vanryckegem: “Dit jaar krijgen in totaal 4 pleintjes nieuwe speeltoestellen. Daarvan is het Serge Bertenpark het grootste project. We trachten als stad meer in te zetten op publieke ontmoeting en willen daarbij onze grootste pleinen en parken uitwerken tot ontmoetingsplaatsen voor jong en oud.”

De andere pleintjes die in 2017 aan de beurt komen, zijn Sporthal Lauwe, waar een toestel geplaatst zal worden voor de allerkleinsten, Speelplein Ten Dale in Rekkem, waar enkele verwijderde toestellen vervangen zullen worden en Jeugdlokalen Rekkem waar 2 bestaande zandtoestellen verdwijnen en door nieuwe speeltoestellen vervangen worden.

In totaal investeert de stad Menen 32.230,17 euro in speeltoestellen voor het Serge Bertenpark en de Sporthal Lauwe. De toestellen voor Rekkem worden later op het jaar gegund. Alle toestellen worden in de loop van 2017 geïnstalleerd.

“Voor het Serge Bertenpark en de beide locaties in Rekkem volgt nog een info- en inspraakmoment ter plaatse met omwonenden én hun kinderen, de doelgroep voor wie we deze inspanningen ten slotte leveren. En hierbij stopt het niet: de komende jaren willen wij met de stad nog meer locaties onder handen nemen om openbare toegankelijke pleintjes en parken te creëren met de nadruk op sport, spel en ontmoeting”, besluit schepen Vanryckegem.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is