Onderwijs

Met onze twee gemeentescholen in Lauwe en Rekkem, en de twee academies zet ik als schepen van (kunst)onderwijs in op kwaliteit op de schoolbanken en in de ateliers. Onderwijs is de hefboom voor taal, is kansen bieden op werk en is de ontplooiing van onze kinderen en studenten.

Met de gemeentescholen bieden we in het hart van Lauwe en Rekkem neutraal onderwijs aan met kansen voor elk uniek kind. Dit doe ik door in aantrekkelijke gebouwen op een enthousiast schoolteam in te zetten en het netwerk in en rond de school te verstevigen. Natuurlijk komen hiervoor de personeelsmiddelen vanuit het Ministerie van Onderwijs, het is aan ons als bestuur om dit correct in te zetten en te blijven evalueren. Ik volg dit op de voet op.
Via de Stedelijke Aacademies voor Muziek en Woord en voor Beeldende Kunst wordt naast het dagonderwijs ingezet op de ontwikkeling van creatieve duizendpoten, jong en oud. Met muziek, woord en beeld worden de jongeren ook in de vele afdelingen uitgedaagd en geprikkeld. Het is bewezen dat leerlingen van academies meer slaagkansen hebben in het hoger onderwijs. Moet het nog bewezen worden dat ik mij graag inzet voor kunstonderwijs, zo belangrijk als creatieve uitlaatklep?

Griet Vanryckegem, schepen van onderwijs

Nieuws over dit onderwerp

Op 29 mei 2017, over deze onderwerpen: Cultuur, Onderwijs

"In het kader van laagdrempelig en nabij organiseren van lessen in de muziek- en woordlessen breiden we onze Stedelijke Academie Muziek en Woord uit met een afdeling in Rekkem. Ik ben dan ook bijzonder opgetogen dat we voortaan in Menen, Lauwe én in Rekkem kinderen in het kunstonderwijs, muziek en …