Onderwijs

Met onze twee gemeentescholen in Lauwe en Rekkem, en de twee academies zet ik als schepen van (kunst)onderwijs in op kwaliteit op de schoolbanken en in de ateliers. Onderwijs is de hefboom voor taal, is kansen bieden op werk en is de ontplooiing van onze kinderen en studenten.

Met de gemeentescholen bieden we in het hart van Lauwe en Rekkem neutraal onderwijs aan met kansen voor elk uniek kind. Dit doe ik door in aantrekkelijke gebouwen op een enthousiast schoolteam in te zetten en het netwerk in en rond de school te verstevigen. Natuurlijk komen hiervoor de personeelsmiddelen vanuit het Ministerie van Onderwijs, het is aan ons als bestuur om dit correct in te zetten en te blijven evalueren. Ik volg dit op de voet op.
Via de Stedelijke Aacademies voor Muziek en Woord en voor Beeldende Kunst wordt naast het dagonderwijs ingezet op de ontwikkeling van creatieve duizendpoten, jong en oud. Met muziek, woord en beeld worden de jongeren ook in de vele afdelingen uitgedaagd en geprikkeld. Het is bewezen dat leerlingen van academies meer slaagkansen hebben in het hoger onderwijs. Moet het nog bewezen worden dat ik mij graag inzet voor kunstonderwijs, zo belangrijk als creatieve uitlaatklep?

Griet Vanryckegem, schepen van onderwijs

Nieuws over dit onderwerp

100 DAGEN IN MENEN OP VRIJDAG 10 MAART

“Vrijdag 10 maart is het, naar goede jaarlijkse traditie, opnieuw 100 Dagen. De zesdejaars vieren dan hun laatste 100 Dagen in het secundair onderwijs. En daar horen natuurlijk festiviteiten bij, maar …