JEUGDDIENST ORGANISEERT VORMINGSDAG VIRALS 2.0

Op 2 november 2016, over deze onderwerpen: Jeugd

Op woensdag 2 november organiseert de stedelijke Jeugddienst een vormingsdag genaamd Virals 2.0. Meense jongeren - met een hart voor jeugdwerk - kunnen er zowel in de voor- als in de namiddag terecht voor heel erg uiteenlopende sessies.

Het belooft een boeiende dag te worden. De vormingsdag start om 9 u. met een ontbijt om op kracht te komen. Om 10 u. beginnen de eerste sessies, waarbij jongeren kunnen kiezen uit ‘EHBO’, ‘Knutselen met waardevol kosteloos materiaal’ en ‘Grote spelen met kleine kinderen’. ’s Middags is er een middagmaal en in de namiddag staan opnieuw 3 vormingen op de agenda: ‘Omgaan met storend gedrag’, ‘Het voorbereiden van activiteiten’ en een vorming ‘Toneel’.

Deelnemen is helemaal gratis, inclusief het eten. De Jeugddienst wil zoveel mogelijk jongeren betrekken in het vormingsproject: beginnende leiders en leidsters in jeugdverenigingen en speelpleinwerkingen kunnen hier terecht om hun werkpunten scherp te stellen, maar ook jongeren van wie de studie-interesses in het jeugdwerk liggen, kunnen hier terecht. De vormingen worden aangeboden door Koning Kevin vzw, de Vlaamse Dienst Speelpleinwerking en David Valcke, hoofdverpleegkundige bij AZ Delta.

Schepen Griet Vanryckegem is enthousiast over dit vormingsinitiatief: “Jeugdwerk is al jaren een belangrijke factor in onze stad. We hebben tal van jeugdbewegingen met heel wat leden die zich vroeg of laat tot volwaardige leiders ontpoppen. Met de stad Menen willen we hen met dergelijke vormingsdagen een duwtje in de rug geven.”

De inschrijvingen (online via www.menen.be) lopen al een tijdje en worden op vrijdag 28 oktober afgesloten.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is