100 DAGEN IN MENEN OP VRIJDAG 10 MAART

Op 7 maart 2017, over deze onderwerpen: Jeugd, Onderwijs
100 dagen

“Vrijdag 10 maart is het, naar goede jaarlijkse traditie, opnieuw 100 Dagen. De zesdejaars vieren dan hun laatste 100 Dagen in het secundair onderwijs. En daar horen natuurlijk festiviteiten bij, maar met goede afspraken”, weet schepen van Jeugd Griet Vanryckegem.

In Menen zullen de cafés op de Grote Markt op vrijdag 10 maart uitzonderlijk open zijn vanaf 5:00 ‘s morgens. Overdag volgen de zesdejaars een dagprogramma van de school. Na schooltijd organiseert café Bar-Choc vanaf 16:00 een 100-Dagenfeest op de Grote Markt waar alle zesdejaars naartoe kunnen gaan.

Goede afspraken, goede vrienden

De stedelijke Jeugddienst zal op 10 maart samen met de politie en de scholen een oogje in het zeil houden. Deze vorm van samenwerking – het stadsbestuur, de politie én de scholen werken al enkele jaren samen rond 100 Dagen – zorgt ervoor dat alles in goede banen wordt geleid. Zo hebben de directies van de scholen de leerlingen reeds gesensibiliseerd rond wat wel en niet kan tijdens de 100 Dagen. Ook de ouders van de leerlingen kregen een brief van de verschillende schooldirecties met meer info.

“Als bevoegde schepen wil ik benadrukken dat wij met goede afspraken en overleg een 100-Dagenfeest voor onze zesdejaars organiseren met respect voor alle inwoners”, voegt schepen Vanryckegem er nog aan toe.

Meer info

Stad Menen | Jeugddienst | T 056 529 237 | jeugddienst [at] menen.be

Griet Vanryckegem | Schepen van Jeugd | T 0497 894 470 | griet.vanryckegem [at] menen.be

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is