Zonnecrèmepalen moeten sensibiliseren én extra beschermen

Op 5 juni 2023, over deze onderwerpen: Welzijn, Zorg

"Dit jaar investeren we in SMOT-palen die het belang van het aanbrengen van zonnecrème moeten onderstrepen. Ze zullen komende zonnemaanden geplaatst worden op openbare pleinen, bij evenementen en aan onze lokale dienstencentra”, zegt schepen van Zorg Renaat Vandenbulcke.

Het aantal gevallen van huidkanker neemt elk jaar toe. Daarom zet de stad nu in op sensibilisering. En dat is geen toeval: uit een studie bij 400.000 Europeanen blijkt dat ernstige zonnebrand voor je achttiende het risico op het vinden van verdachte letsels op volwassen leeftijd met 18 procent verhoogt. 

“De SMOT-palen zullen de komende zonnemaanden geplaatst worden op openbare pleinen, bij evenementen en aan onze lokale dienstencentra. Het systeem is zeer laagdrempelig en nodigt uit tot het bewust gebruik van zonnecrème. Verschillende stadsdiensten deden hiervoor een financiële inspanning om deze service mogelijk te maken. We hopen dat dit initiatief zal bijdragen tot het bewust vertoeven in de zon én dat het op een correcte manier gebruikt zal worden”, sluit schepen van zorg, Renaat Vandenbulcke af.

"Het is niet alleen van belang om voldoende te smeren bij het zonnebaden, maar ook de nodige aandacht te besteden bij het beschermen van je huid bij dagdagelijkse activiteiten. Met het stadsbestuur vragen we de komende zomermaanden hiervoor extra aandacht door twee Sundo SMOT-palen in het straatbeeld te installeren. Aan deze palen kan men gratis een dosis zonnecrème verkrijgen door de handen onder een sensor te houden", geeft ook schepen Declercq van Sociale Zaken mee.

De Sundo zonnecrème heeft een beschermingsfactor van SPF 30 tot 50. Het bevat UVA- en UVB- filters, is parabeenvrij, hypoallergeen én waterproof. Kortom een ideaal middel om zich tegen de zon te beschermen. Op het scherm van de SMOT-paal kan men ook de actuele UV-index op de huidige locatie aflezen en op basis daarvan krijgt de gebruiker ook aangepast zonne-advies.

Bron tekst: stad Menen

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is