Yngvild Ingels, directeur Binnenlandse zaken, kandidaat gemeenteraad

Op 26 juni 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018

Directeur Binnenlandse Zaken bij Minister Jan Jambon, mevrouw Yngvild Ingels, is kandidaat
voor N-VA Menen!

Binnenkort maken we onze lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen bekend. Vandaag lichten we een tipje van de sluier en maken we drie "nieuwe" namen bekend. De eerste twee zijn gemeenteraadslid Nik De Clercq en OCMW raadslid Ann Roose. Nik en Ann zullen nieuwkomer Ynvild Ingels introduceren in het lokale beleid en ondersteunen haar visie op een kordaat veiligheidsbeleid.

Yngvild is geboren en getogen Lauwenaar

Yngvild is afkomstig uit Lauwe (dochter van Eric Ingels, oud VU-kandidaat) en na een aantal omzwervingen woont ze sinds 2012 terug in Lauwe. Ze studeerde sociologie aan de Universiteit Gent. Na een eerste werkervaring in het Rode Kruis-opvangcentrum in Menen, kwam ze bij het Crisis- en Coördinatiecentrum van de Regering terecht als projectleider noodplanning en crisisbeheer. Veiligheid in de ruime zin van het woord en de samenwerking tussen de verschillende disciplines werden haar stokpaardjes. Van overstromingen tot nucleaire noodsituaties, voedselcrisissen, de Mexicaanse Griep, terrorisme, etc. De diversiteit van onderwerpen zorgden ervoor dat ze een brede kennis en bijhorend netwerk kon opbouwen binnen het veiligheidsapparaat. In 2014 waagde ze de sprong naar het kabinet van de Minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken, Jan Jambon. Eerst als adviseur crisismanagement, later als adjunct-kabinetschef voor de cel Binnenlandse Zaken. De laatste jaren is ze voornamelijk bezig met private veiligheid, identiteitsfraude, bestuurlijke handhaving en de ontwikkeling van tools zoals de app 112 en Be Alert. Ze is ook Regeringscommissaris voor de NV ASTRID, die verantwoordelijk is voor de communicatie tussen de hulp- en veiligheidsdiensten.

Veiligheid is en blijft een speerpunt

“Efficiënte inzet van politie in de wijk en in de straat is belangrijk. Blauw meer op straat zorgt voor dalende criminaliteitscijfers. N-VA wil de wijkagent weer veel meer als aanspreekpunt inzetten voor de Menenaars.” weet raadslid Nik De Clercq. Het is een essentiële taak van de overheid om ervoor te zorgen dat de burger veilig is en zich ook veilig voelt en dit zowel door een gecoördineerde preventieve als doeltreffende reactieve aanpak. We streven naar een integraal veiligheidsbeleid waarbij de veiligheidsdiensten optimaal samenwerken en waarbij we ook als inwoner mee bouwen aan een veilig Menen.

Burgerparticipatie

Ann Roose zegt: "Met een BIN of buurtinformatienetwerk verhoog je de sociale controle en de gedeelde zorg voor onze buren en onze straat. Informatie uit de wijk rechtstreeks en snel melden bij de politie, kan onze veiligheid enkel verhogen. N-VA kiest voor de digitale tools app112 en Be-Alert: alle hulpdiensten in onze binnenzak en snelle info bij problemen". Al deze tools moeten leiden tot meer 'samenredzaamheid' en dus meer veiligheid.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is