Woonzorgcentrum Ceres biedt huiselijkheid in grote woonvorm

Op 8 oktober 2019

Het Nieuwsblad/Regionaal: Kortrijk-Waregem-Menen,

Di. 08 Okt. 2019, Pagina 5

Woonzorgcentrum Ceres in Lauwe is officieel geopend, al komt er in 2020 nog een tweede fase. Pas dan is Ceres helemaal afgewerkt.

“Het geheel is een nieuw pareltje binnen ons patrimonium. We zijn er trots op.” Een tevreden schepen voor Zorg en Patrimonium Renaat Vandenbulcke (N-VA) maandag tijdens de officiële opening van woonzorgcentrum Ceres.

Het dossier dateert al van 2000, maar er waren diverse tegenslagen, zoals een faillissement, waardoor de bouw flink wat vertraging opliep.

De 93 woongelegenheden lijken in niets op de vroegere, die ernaast stonden en enkel goed waren om af te breken.

Elke bewoner heeft een eigen badkamer, douche en toilet. Er is mogelijkheid tot autonomie en zelfredzaamheid. Elke woongroep beschikt over een eigen living met bijhorende keuken. Drie van de kamers worden als kortverblijf aangeboden.

“Er is veel aandacht gegaan naar duurzaamheid en energieverbruik”, zegt Patrick Plancke, hoofd van Zorg Menen.

“We hebben aandacht voor kleinschaligheid en huiselijkheid in een grote woonvorm. Hierdoor is ook onze manier van werken veranderd. We gaan weg van de grote zalen en refter. Drie afdelingen zijn genoemd naar enkele bekende plaatsen in Lauwe: Bramier, Boldries en Swaenekouter.”

Toch is Ceres nog niet volledig af, want een tweede fase van de werken moet nog beginnen. “Daarin staan onder andere een kapsalon, rookkamer, cafetaria en polyvalente ruimte op de planning. In die tweede fase worden ook nog enkele kantoren gebouwd en centrale publieke toiletten”, aldus Plancke.

“In september 2020 is het gebouw helemaal afgewerkt, parking en omgevingswerken inbegrepen”, zegt Vandenbulcke. (vkk)

 

 

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is