West-Vlaamse N-VA verheugd met proefproject keuzemenu 112

Op 9 november 2015, over deze onderwerpen: Provinciaal werk, Welzijn

West-Vlaanderen / Menen / Kortrijk / Moeskroen – De West-Vlaamse N-VA-fractie is bij monde van provincieraadslid Sigrid Vandenbulcke (Menen) verheugd dat minister Jambon het gebruik van een keuzemenu wil uittesten bij het noodnummer 112. “We kijken alvast uit naar de resultaten van het proefproject in Henegouwen. Dit zou een einde moeten stellen aan taalverwarring bij medische spoedinterventies in onze regio.

Provincieraadslid Sigrid Vandenbulcke (Menen) volgt de taalproblematiek van medische spoedinterventies voor West-Vlaanderen al een tijdje op: “Met het keuzemenu bij 112 zal elke oproeper een antwoord krijgen in zijn eigen taal. Bellers die aan de taalgrens wonen, komen vaak terecht bij de provincie die net in het andere taalgebied ligt, zo ook de regio van Rekkem.

In het verleden waren er ook al meldingen van behandelde oproepen in een andere taal bij andere West-Vlaamse grensregio’s zoals Mesen. Mensen die een beroep doen op de hulpdiensten, zullen zo aan de telefoon het probleem al goed kunnen schetsen in hun eigen taal. Indien de beller niks ingeeft in het keuzemenu, wordt deze na een aantal seconden sowieso doorverbonden met de hulpcentrale. We kijken alvast uit naar de resultaten van het proefproject in Henegouwen. Inwoners van Rekkem zullen alvast in het Nederlands hun oproep kunnen uitleggen. Hopelijk kan dit het begin zijn van het einde van de taalverwarring bij medische spoedinterventies. Er komt ook een proefproject in een Vlaamse provincie. Dit zal ofwel Limburg ofwel West Vlaanderen worden.

Indien nodig zal ik ook de gouverneur hierover interpelleren in de provincieraad. Ik volg dit samen met OCMW-raadslid Ann Roose uit Rekkem verder op”, besluit provincieraadslid Sigrid Vandenbulcke.

 

West-Vlaamse N-VA verheugd met proefproject keuzemenu 112

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is