Vlaamse steun voor IGS Wonen

Op 18 februari 2022, over deze onderwerpen: Wonen
Vlaamse steun voor IGS Wonen

Sinds 1 januari 2020 participeren 255 van de 300 Vlaamse gemeenten in zo’n 70 verschillende intergemeentelijke samenwerkingsprojecten (IGS) Lokaal Wonen. Ook Menen zit in een IGS Lokaal Wonen samen met Wervik en Mesen. Voor minister van Wonen Matthias Diependaele zijn de lokale besturen dé motor van het Vlaamse woonbeleid. Daarom trekt de minister ook dit jaar middelen uit voor de projecten om gemeenten te ondersteunen in hun regisseursrol en hen te stimuleren om intergemeentelijk samen te werken. Voor de IGS van Menen, Wervik en Mesen bedraagt de ondersteuning 100.050,06 euro.

“Dankzij deze samenwerking zorgen we voor een divers en betaalbaar woonaanbod in de regio en werken we aan de kwaliteit van de woningen en de woonomgeving in onze gemeenten. We zetten hiermee de uitvoering van onze visie sociaal wonen verder waarin kwaliteitsverhoging en aandacht voor de sociale mix met stip genoteerd staan”, vertelt schepen van Wonen Renaat Vandenbulcke.


Meer info over de subsidies voor intergemeentelijke samenwerkingsverbanden vindt u hier: https://www.wonenvlaanderen.be/lokale-besturen/subsidies-voor-intergemee...

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is