Techniekacademie Menen ook in 2016

Op 1 december 2015, over deze onderwerpen: Onderwijs

“Zit je in het 5de of 6de leerjaar? Vind je het een uitdaging om de wereld te verbeteren en mensen te helpen? Zie je het wel zitten om in groep te experimenteren? Dan is de Techniekacademie van Menen geknipt voor jou!” nodigt schepen Griet Vanryckegem uit.

In een heus technieklabo ga je samen met vrienden aan de slag. Je probeert oplossingen te vinden voor problemen om je heen. Je maakt kennis met allerhande gereedschap en nieuwe technieken. Je zet zelf technische systemen in mekaar en je wordt misschien wel uitvinder. Kortom, jongens en meisjes met goesting in STEM (Science Technology Engineering Mathematics) kiezen voor de Techniekacademie.

De Techniekacademie bestaat uit elf praktische workshops op woensdagnamiddag van 13.30 u. tot 15.30 u. of van 16 u. tot 18 u. in CC De Steiger, Waalvest 1 in Menen en één bedrijfsbezoek. De Techniekacademie loopt van 13 januari 2016 tot 27 april 2016.

Welke projectjes krijgen de kinderen voorgeschoteld? Het zijn sowieso andere projecten dan vorig jaar. Ze laten de kinderen kennis maken met verschillende materialen en technieken:

  • biochemie: voeding, snoepjes en limonade maken en voeding testen op voedzaamheid;
  • mechanica: een voederhuisje voor vogels;
  • hout: de mysterie box;
  • kunststof en elektronica: de nachtklok met kleuren LED;
  • energie, transport en elektriciteit: lampjes schakelen als de beste;
  • communicatie en ICT: LEGO-robot Mindstorms Ev3.

Het aantal plaatsen is beperkt. Schrijf je in via www.techniekacademie-menen.be vanaf 5 december 2015 (10 u.).

Deelnemen kost 70 euro (materiaal en verzekering inbegrepen, met fiscaal attest). Voor een 2de kind uit eenzelfde gezin betaal je 60 euro.

“Met de baseline ‘Richting Morgen’ zet Techniekacademie Menen de kern van de boodschap in de verf: wetenschap, technologie, creativiteit en innovatie betekenen vooruitgang. Ze maken ons leven beter, zowel op persoonlijk - carrière, persoonlijke ontwikkeling - als op maatschappelijk vlak. Daarom dat we niet hebben geaarzeld om na vorig jaar ook dit jaar samen met de hogeschool VIVES een Techniekacademie in onze stad te organiseren”, besluit schepen Vanryckegem.

 

MEER INFO

www.techniekacademie-menen.be

Rik Hostyn - wetenschapscommunicator Hogeschool VIVES
Coördinator Techniekacademie West-Vlaanderen -  rik.hostyn [at] vives.be – T 0496 548 634

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is