Pauze werken aan kanaal Seine-Nord Europe geen effect op werken in Vlaanderen

Op 3 oktober 2017, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken
Leiewerken Lauwe

De voorlopige pauze in de realisatie van het kanaal Seine-Nord Europe, tussen Compiègne en Cambrai, heeft geen gevolgen op de Leiewerken. Dit bevestigde minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) in het Vlaams Parlement aan Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA).

Het Seine-Scheldeproject wil het Seinebekken met het Scheldebekken verbinden. Hiertoe moet er nog een nieuw kanaal gegraven worden tussen Compiègne en Cambrai, het kanaal Seine-Nord Europe.

Recent werd echter duidelijk dat de Franse regering de realisatie van het kanaal wil uitstellen. Dit kan echter op weinig bijval rekenen bij de regio’s en departementen in het noorden van Frankrijk, die onlangs een reeks voorstellen op tafel gelegd hebben. Zo zouden ze borg staan voor een lening van 776 miljoen euro en zijn ze bereid om gedurende twee jaar een bedrag van 1.1 miljard euro ter beschikking te stellen aan de nationale overheid om te voorkomen dat de werken zouden worden onderbroken. Ook verlangen ze de leiding over de aanleg van het kanaal. Midden oktober zou het antwoord van de Franse regering bekend moeten zijn. “Wat ook het antwoord zal zijn, minister Weyts bevestigde me dat de werken aan de Leie onverminderd doorgaan.”, zo besluit Bert Maertens.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is