Noord-Zuidwerkingen krijgen 12 000 euro subsidies

Op 10 mei 2016

“Vandaag is het meer dan ooit enorm belangrijk dat we onze inwoners blijven sensibiliseren en informeren over de problemen in de wereld, aangezien die niet ver van ons bed blijven. Als stadsbestuur ondersteunen we deze visie ten volle en keerden we zopas 12.000 euro sensibilisatiesubsidies uit”, zegt schepen voor Noord-Zuidzaken Griet Vanryckegem.

Sinds 1997 heeft de stad Menen een Stedelijke Raad Ontwikkelingssamenwerking die 2 jaar geleden tot Wereldraad werd omgedoopt. Deze adviesraad informeert en sensibiliseert de Meense bevolking omtrent de Noord-Zuidproblematiek en adviseert het stadsbestuur omtrent het lokaal te voeren Noord-Zuidbeleid.

Schepen Vanryckegem: “Verenigingen en scholen die zich inzetten rond sensibilisatie op Noord-Zuidvlak via activiteiten van allerlei aard - zowel vormend als ludiek - kunnen hiervoor jaarlijks subsidies ontvangen. Recent werden deze sensibilisatiesubsidies terug toegekend, waardoor alle aanvragende verenigingen en scholen samen 12.000 euro krijgen.”

Er worden daarnaast jaarlijks ook subsidies toegekend aan Menenaars die intensief betrokken zijn bij een project in het Zuiden, een zogenaamd ontwikkelingsland.

Kom bij de Wereldraad

“Vind je dat heel wat wereldproblematieken zoals armoede, klimaatverandering, oneerlijke handel en wereldwijde vrede ook jou aangaan? Dat deze zaken onze betrokkenheid, aandacht en inzet vergen? Word dan lid van de Wereldraad en denk samen met een 15-tal andere mensen 2-maandelijks na over hoe we hier in Menen impulsen kunnen geven om de globale wereld leefbaarder te maken voor iedereen”, nodigt schepen Vanryckegem iedereen uit.

Denk in de Wereldraad concreet mee na over het behalen van de titel Fairtradegemeente, de organisatie van de duurzame fietstocht Velomundo, een ludieke stand van de Wereldraad op het stadsfestival Salto, medewerking met het 11.11.11-ontbijt of de 11.11.11-campagne… Uiteraard staat de Wereldraad ook open voor nieuwe initiatieven, zowel van verbredende als verdiepende aard. Jouw ideeën zijn altijd welkom. Je kan als vertegenwoordiger van jouw vereniging - die zich inzet rond Noord-Zuidzaken - toetreden, maar ook als geïnteresseerd individu.

Contacteer het secretariaat van de Wereldraad op T 056 515 891 of agnes.voet [at] menen.be.

In de pers

Dit persbericht verscheen o 11/05/2016 op hln.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is