N-VA West-Vlaanderen neemt toeristische subsidies op de korrel

Op 13 maart 2017, over deze onderwerpen: Provinciaal werk

N-VA West-Vlaanderen neemt vrijdag de toeristische subsidies van de provincie op de korrel. Zo blijkt dat er 150.000 euro is toegekend voor een kampeerautoterrein, waar wettelijk gezien niet mag gekampeerd worden. De provincie en provinciebedrijf Westtoer ontkennen.

Voor het kampeerwagenterrein op een site van vakantiepark Floréal in Blankenberge heeft de provincie 150.000 euro veil. Een vreemde beslissing volgens de West-Vlaamse N-VA. "Omdat het ruimtelijk uitvoeringsplan niet toelaat dat er op deze site kampeermogelijkheden voorzien worden, is het wettelijk niet mogelijk om er een kampeerautoterrein aan te leggen. Het is dan ook onbegrijpelijk dat de provincie geld uittrekt voor een project dat niet kan gerealiseerd worden. Geef dat geld liever aan projecten die wel haalbaa r zijn", stelt provincieraadslid Sigrid Vandenbulcke (N-VA).

De West-Vlaamse N-VA is niet te spreken over de manier waarop de provincie West-Vlaanderen omgaat met dergelijke beslissingen. "Deze dossiers worden beoordeeld op basis van kwaliteit, maar ook op basis van de haalbaarheid. In dit geval was het duidelijk dat dit project wettelijk niet kan gerealiseerd worden. Het is dan ook onbegrijpelijk dat de provincie geld uittrekt, wetende dat dit plan op dit moment niet uit te voeren is."

Volgens Westtoer kan het betrokken kampeerautoterrein wel degelijk een bouwvergunning bekomen en dus ook effectief gerealiseerd worden. Er wordt immers gewerkt aan een nieuw provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan "De Sol", een beladen dossier in de provincie. Het nieuwe PRUP voorziet weldegelijk een toeristisch-recreatieve cluster. Het PRUP zou begin 2018 goedgekeurd worden. Westtoer en de provincie erkennen dat de timing wel krap is omdat de indiener maar een jaar de tijd heeft om het project te realiseren, maar de deputatie kan een eventuele verlenging toestaan, of de indiener kan instappen in een tweede goedkeuringsronde.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is