N-VA vraagt aandacht voor de West-Vlaamse biercultuur

Op 20 november 2015, over deze onderwerpen: Provinciaal werk

Brugge / Menen / West-Vlaanderen – De N-VA in West-Vlaanderen vraagt aan het provinciebestuur om op officiële ontvangsten en recepties ook West-Vlaamse bieren aan te bieden. “Er worden heel wat lekkere bieren gebrouwen in onze provincie. Het is dan ook de taak van het provinciebestuur om de producten van eigen bodem zoveel mogelijk te promoten,” aldus provincieraadslid Sigrid Vandenbulcke (Menen).

Senator Pol Van Den Driessche (N-VA) en Kamerlid Sabien Lahaye-Battheu (Open VLD) vroegen onlangs aan de Kamervoorzitter Siegfried Bracke om voortaan ook Belgische bieren te schenken bij officiële gelegenheden en in het parlementair restaurant.  Wanneer die bieren op de juiste temperatuur en in de aangepaste glazen worden geserveerd, krijgt één van onze belangrijke exportproducten de aandacht die het verdient. De diensten van de Kamer zullen het gamma uitbreiden en bij officiële gelegenheden of buitenlands bezoek ervoor zorgen dat er Belgische bieren worden opgediend.

Ook in West-Vlaanderen worden enkele wereldberoemde bieren gebrouwen. “Denk maar aan West-Vleteren, het Poperings Hommelbier, Omer, Rodenbach, Brugse Zot, …,” zegt West-Vlaams provincieraadslid Sigrid Vandenbulcke (Menen).

Daarom vraagt provincieraadslid Sigrid Vandenbulcke aan de deputatie om op officiële ontvangsten en recepties ook West-Vlaamse bieren aan te bieden.

Er worden heel wat lekkere bieren gebrouwen in onze gedreven provincie. West-Vlaanderen heeft - naast bieren - nog heel wat lekkers te bieden. Het is dan ook de taak van het provinciebestuur om hiermee uit te pakken en de producten van eigen bodem zoveel mogelijk te promoten. Bovendien past dit helemaal in ‘Rondje roodbruin’ dat Toerisme Leiestreek elk jaar organiseert ter promotie van de roodbruine West-Vlaamse bieren,” besluit Sigrid Vandenbulcke (Menen).

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is