N-VA Menen start met interactieve website over Veilig Verkeer

Op 29 december 2011, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken

Op haar bestuursvergadering van 20/12/2011 besloot N-VA Menen over te gaan tot de lancering van de website: www.veiligverkeermenen.be

De inwoners van Groot-Menen kunnen via deze website verkeersonveilige situaties melden en/of stemmen over wat ze zelf aanzien als de meest onveilige verkeerssituaties.

Renaat Vandenbulcke: "Het streven naar verkeersveiligheid is een voortdurend proces. Dat bepaalde situaties niet in een handomdraai kunnen worden opgelost is voor iedereen duidelijk. Het moet echter steeds een doelstelling blijven, om vanuit het beleid het onderste uit de kan te halen."

N-VA Menen wil aan de inwoners de mogelijkheid bieden om op een vlotte manier te communiceren over het verkeersbeleid. N-VA Menen wil hierbij een schakel vormen tussen de inwoners en haar bestuurders. Daarom openen wij dit nieuwe communicatiekanaal.

De website laat toe te melden wat aanzien wordt als een verkeersprobleem. Stelselmatig wordt aan iedere melding,- door een kiessysteem- een bepaalde prioriteit toegekend. Het resultaat hiervan wordt direct gecommuniceerd door visualisatie van het afgelopen stemgedrag. N-VA Menen zal instaan voor de communicatie met het gemeentebestuur.

Met alle verkregen data zal N-VA Menen tegen eind juni 2012 een witboek opstellen.

Dit witboek zal dan voorgesteld worden aan de bevolking. De resultaten zullen ons vervolgens verder helpen het N-VA beleid te bepalen inzake verkeersveiligheid en mobiliteit.

"Dit interactieve initiatief van N-VA Menen is een voorbeeld van hoe wij de mensen willen betrekken in het dagdagelijkse beleid", aldus Griet Vanryckegem.  

Namens het N-VA bestuur - Dirk Vanholme - voorzitter N-VA Menen

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is