Impuls Menen-Wervik krijgt eerste erkenning in (West-)Vlaanderen

Op 21 oktober 2022, over deze onderwerpen: Wonen

21/10/22 - Menen en Wervik halen als eerste West-Vlaamse gemeenten de erkenning binnen van hun nieuwe woonmaatschappij. !mpuls Menen-Wervik werd in aanwezigheid van Vlaams minister van Wonen Diependaele officieel ingehuldigd. “Met de nieuwe woonmaatschappij willen we verder werk maken van een hoge woonkwaliteit voor onze huurders”, vertelt Meens schepen van Wonen Renaat Vandenbulcke.

De Meense schepen van Wonen Renaat Vandenbulcke verwees bij de verwelkoming naar de symbolische dag waarop dit plechtige moment kon plaatsvinden. Een jaar eerder mocht de schepen immers 100 jaar sociale huisvesting in Menen vieren. “Met de fusie van Ons Dorp en Eigen Haard is Goud Waard in 2017 hielden we Impuls boven het doopvont. We hebben de afgelopen jaren sterk ingezet op de verhoging van de woonkwaliteit voor onze huurders. Met de nieuwe woonmaatschappij Impuls Menen-Wervik willen we verder schrijven aan dit succesverhaal”, vertelt de schepen. Hij dankte daarbij alle aanwezigen en medewerkers van de betrokken instellingen - voor wie het niet altijd evident was geweest - en ook minister Diependaele voor zijn aanwezigheid bij dit moment.

“Door de fusies komt er per regio één aanspreekpunt voor alles wat met sociaal wonen te maken heeft. Dit is in het voordeel van de huurders en van de lokale besturen. De gefuseerde woonmaatschappijen zullen een stuk slagkrachtiger en efficiënter zijn. Ik ben dan ook trots dat ik vandaag het West-Vlaamse startschot mag geven van deze fusie", vertelde Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele. Hij ondertekende tijdens de persconferentie ook de officiële erkenning.

Ook directeur Sonny Ghesquiere richtte zich tot de aanwezigen en dankte op zijn beurt alle betrokkenen, van beleid tot personeel van de verschillende afdelingen. Hij wees op de vele voorbereidingen en bijhorende vergaderingen die in het teken van de fusie waren gepasseerd. Hij mocht ten slotte ook het nieuwe logo voorstellen en leidde samen met schepen Vandenbulcke de minister rond in de vernieuwde kantoren.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is