Huwen in openlucht kan in Menen het ganse jaar door

Op 11 maart 2022

MENEN- Op de gemeenteraad van 9 maart in Menen werd het retributiereglement voor huwelijken gewijzigd. Naast het vastleggen van de retributie worden hierin ook de locaties en mogelijke momenten om te huwen vastgelegd. Burgemeester Eddy Lust, sinds kort ook bevoegd voor Burgerlijke Stand, verankert zo het voorstel van raadslid Lianna Mkrtchyan om huwen in openlucht mogelijk te maken en dit doorheen het hele jaar.

“Huwelijken zullen aansluitend plaatsvinden op vrijdagnamiddag tussen 14u30 en 16u30 en op zaterdagvoormiddag aansluitend tussen 10 u en 12 u. Zoals voorheen wordt elke aanvraag voor een huwelijk voorafgaandelijk voorgelegd aan het college van burgemeester en schepenen. Voor het afsluiten van huwelijken op andere momenten wordt beslist na een gemotiveerde aanvraag”, geeft burgemeester Eddy Lust mee.

De retributie voor een huwelijk op vrijdag bedraagt 20 euro, dit bedrag wijzigt niet. Voor wie huwt op zaterdag of andere weekdag zal 100 euro worden aangerekend. Ook dit bedrag wijzigt niet.

Huwen kan ook op verschillende locaties. Naast het stadhuis in Menen, ’t Applauws in Lauwe en het Dorpshuis in Rekkem zal ook in openlucht kunnen gehuwd worden doorheen het ganse jaar.

“Na mijn voorstel in de gemeenteraad ben ik zeer blij dat men deze mogelijkheid meeneemt in het reglement en dat dit het hele jaar door zal kunnen. In openlucht huwen zal kunnen in de tuin van het Dorpshuis in Rekkem, in het stadspark Bois de Boulogne in menen en het Brouwerspark in Menen”, vertelt een tevreden Lianna Mkrtchyan, die het idee vorig jaar lanceerde.

Het nieuwe retributiereglement gaat in op 1 april 2022.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is