Herbestemming hoeve Haute Cense in een stroomversnelling

Op 12 november 2019
foto genomen door Vandervorst Kris

De gemeenteraad keurde de overdracht van de historische hoeve Haute Cense via erfpacht aan het AGB Menen goed. Hiermee komt de herbestemming van de hoeve in een stroomversnelling. ‘Het AGB Menen wordt zo de opdrachtgever en de bouwheer voor de volledige renovatie en herbestemming van de hoeve in de Grondwetstraat in Menen’, vertelt schepen van Patrimonium Renaat Vandenbulcke

In het kader van het masterplan Menen kocht de stad Menen de historische hoeve Haute Cense aan. De stad wenst de hoeve grondig te restaureren en een nieuwe bestemming te geven in relatie tot de buurt. Concreet wordt gedacht aan het inrichten van polyvalente ruimtes voor gemeenschapsvoorzieningen.

De overdracht van de hoeve met een erfpacht aan het AGB Menen betekent het startschot van de effectieve herbestemming van de hoeve. Het AGB zal vanaf volgend jaar de opmaak van het definitieve ontwerp en de uitvoering van de concrete werken coördineren. De stad hoopt alvast op een vlotte realisatie van de restauratie, maar dit hangt ook af van het Agentschap Onroerend Erfgoed die subsidies toekent.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is