Eén bibliotheekkaart voor Zuid-West-Vlaanderen

Op 6 februari 2020

Menen – Onder impuls van het intergemeentelijk samenwerkingsverband Zuidwest komt er vanaf maart 2020 één enkele bibliotheekkaart voor de ganse regio Zuid-West-Vlaanderen. Voortaan kunnen gebruikers met één kaart boeken en andere media ontlenen in de 13 bibliotheken van Zuid-West-Vlaanderen en betalen zij hiervoor slechts eenmaal lidgeld. ‘Op die manier krijgen in de eerste plaats onze studenten, maar ook andere gebruikers vrij toegang tot alle bibliotheken in onze regio’, legt schepen van Bibliotheek Griet Vanryckegem uit.

 

‘Samen met de invoering van één bibliotheekkaart, passen wij het lidgeld voor de bibliotheek in Menen, Lauwe en Rekkem ook aan. Voortaan betalen gebruikers die ouder zijn dan 18 jaar jaarlijks nog slechts 5 euro. Op die manier stemmen wij het lidgeld af op dat van de bibliotheken in de regio. In ruil hiervoor kunnen onze inwoners nu met hun kaart terecht in alle andere bibliotheken. Ook bieden wij een specifieke korting voor studenten die ouder zijn dan 18 jaar. Zij kunnen gratis boeken en ander materiaal ontlenen’, vertelt schepen van Bibliotheek Griet Vanryckegem.

 

De invoering van één enkele bibliotheekkaart past binnen de invoering van het nieuwe bibliotheekbeheersysteem WISE dat over heel Vlaanderen wordt uitgerold.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is