Dringende inhaalbeweging onderhoud gebouwen

Op 19 december 2016, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken

In de gemeenteraad van 19 december werden dringende investeringen gedaan in het onderhoud van een aantal gebouwen van de stad:

  • Vernieuwing stookplaats stedelijke academie (S.A.M.W.): 83.641,4€
  • Vernieuwing lift CC de Steiger: 38.842,97€
  • Vernieuwing stookplaats CC de Steiger: 328.851,56€

Samengeteld is dat bijna een half miljoen euro. Dat is niet niets. Het is duidelijk dat deze meerderheid haar best doet om het bestaande patrimonium te onderhouden. Meer nog: het is duidelijk dat er een inhaalbeweging aan de gang is.

Ik moet namelijk vaststellen dat de ketel van de academie van eind jaren '80 is. De lift en ketel van CC de Steiger dateren nog van eind jaren '70. Goede kwaliteit zullen sommigen zeggen, tot op de draad versleten zeg ik. Dit zijn werken die 10 jaar geleden moesten gebeuren! De ketels verwarmen professionele en niet-professionele sporters, jongeren die een kunstopleiding volgen, mensen die een boek of krant willen lezen, mensen die cultuur willen opsnuiven. Kortom allemaal mensen die wij niet in de kou willen laten zitten.

En er is nog een belangrijk aspect aan dit verhaal. Als ik naar het dossier van Eandis kijk, dan zie ik dat ze alleen al voor CC de Steiger een CO2 reductie voorspellen van 35 ton per jaar. Een geraamde energie besparing van bijna 10.000€ per jaar!
In een tijd waarin overheden al jaren mensen proberen te overtuigen om zuiniger om te gaan met energie, herhaal ik graag dat deze ketel al 10 jaar geleden vervangen moest zijn.

Ik wil echter mijn tussenkomst positief afsluiten. Het is goed dat deze meerderheid haar verantwoordelijkheid neemt en investeert in een betere stad. Wij van N-VA steunen deze renovaties 100% en kijken uit naar de volgende stap van de inhaalbeweging.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is