De Stad/OCMW heeft een belangrijke regierol in de prijszetting zorg

Op 10 maart 2019, over deze onderwerpen: Welzijn

Het aantal onderhoudsplichtigen, personen die instaan voor de openstaande schuld van de klant, daalt elk jaar. De administratieve kosten hieraan verbonden en bijhorende werklast voor de maatschappelijk werkers hebben ervoor gezorgd dat de onderhoudsplicht opgeschort is voor de woonzorgcentra in beheer van het Intern Verzelfstandigd Agentschap Zorg in Menen.

N-VA Menen juicht deze beslissing toe zodat maatschappelijk werkers hun focus opnieuw kunnen leggen op hun taken dicht bij de klant.

Daarnaast passen meer en meer openbare besturen in Vlaanderen een korting op de ligdagprijs van hun woonzorgcentra toe voor inwoners van de eigen gemeente. De motivering voor een dergelijke korting is dat de eigen inwoners reeds via belastingen hebben bijgedragen tot de financiële middelen die zijn gebruikt voor het bouwen van de woonzorgcentra in eigen beheer.

De OCMW-raad staat een korting toe van 2,40 euro/ligdag voor de bewoners van groot Menen. Die korting is van toepassing op de maximale ligdagprijs, dit is 59,90 euro/ligdag.

Door wettelijke bepalingen vanuit agentschap Zorg en Gezondheid, zullen de huidige bewoners van het woon-zorgcentrum maximaal 57,50 euro betalen. (het maximale bedrag dat aangerekend kan worden bij stapsgewijze prijsverhoging) Door de korting toe te kennen aan nieuwe klanten/bewoners uit Menen die wel de prijs van 59,90 aangerekend krijgen betaalt elke Menenaar dezelfde prijs voor dezelfde zorg. N-VA Menen vindt dit een verantwoorde en eerlijke korting.

De korting wordt enkel toegestaan voor personen die de laatste 40 jaar voor hun opname minimum 15 jaar zijn ingeschreven in het bevolkings- of vreemdelingenregister van Menen. De korting is niet van toepassing voor kortverblijf.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is