De Leiestreek definitief op de kaart als toeristische regio

Op 6 september 2019, over deze onderwerpen: Provinciaal werk, Recreatie, Toerisme, Toerisme & recreatie, Waterwegen

Nieuw strategisch beleidsplan toerisme en recreatie voor de Leiestreek 2019 – 2025
 

De Leiestreek wil in 2025 definitief op de toeristische kaart staan. De regio wil vooral bekend staan als een dynamische en creatieve streek. Dat is de stevige ambitie van het nieuwe strategisch beleidsplan toerisme en recreatie voor de Leiestreek. 
 
 Toerisme is een belangrijke economische sector in de Leiestreek
Met een  jaaromzet van 120 miljoen euro is het toerisme in de Leiestreek een belangrijke economische sector. Toerisme zorgt voor 1800 voltijdse jobs in de regio. Het aantal overnachtingen en het aantal dagjestoeristen in de streek blijft stijgen. De toeristen komen vooral uit eigen land maar ook het aantal toeristen uit onze buurlanden blijft stijgen. 

 
Ambitie voor de Leiestreek
De ambitie voor de Leiestreek is duidelijk: de regio wil in 2025 definitief op de toeristische kaart staan. Onze streek staat gekend als een actieve, dynamische en creatieve regio. Steeds is er in de directe omgeving een kwalitatief en groot aanbod op vlak van recreatie:  fietsen, wandelen, ruimte om te spelen, genieten op en langs het water, voldoende groen. Een gezonde mix tussen ontspannings- en zakentoerisme brengt welvaart in onze regio.

Om deze ambitie te bereiken, wordt ingezet op korte vakanties in de regio en op recreatie in eigen streek. Uiteraard wordt er steeds rekening gehouden met de duurzaamheid bij het ontwikkelen van onze toeristische regio.
 
Schepen van Toerisme Virginie Breye en provincieraadsleden Sigrid Vandenbulcke en Martine Vanryckeghem (allen lid van de Raad van Bestuur van Toerisme Leiestreek) zien heel wat mogelijkheden voor Menen. De verhaallijnen die uit het beleidsplan van Toerisme Leiestreek naar voor komen, kunnen ook in Menen toegepast worden en zorgen voor een toeristische boost. Denk maar aan de vele horecagelegenheden en de handelaars die zich elke dag inzetten om hun streekproduct aan te bieden. Op en rond de Leie zijn er tal van ontspanningsmogelijkheden: varen, fietsen, wandelen, sporten,... En ook in onze stad is er heel wat creatief talent aanwezig. 

Ze denken ook aan de ontwikkeling van een nieuwe stadswandeling, in samenwerking met de provinciale toeristische diensten. Net zoals in Kortrijk en Ieper kunnen de mooie en verrassende plekjes in Menen op die manier getoond worden. 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is