Bijna 31.000 euro subsidies voor culturele verenigingen

Op 12 december 2013, over deze onderwerpen: Cultuur

“Voor het werkingsjaar 2013 heeft onze Cultuurdienst de subsidiedossiers afgerond. 74 verenigingen krijgen in totaal net geen 31.000 euro uitgekeerd ter ondersteuning van hun werking. Hiermee illustreren we het belang dat wij aan ons cultureel verenigingsleven hechten”, weet schepen van Cultuur Griet Vanryckegem.

 De stad Menen ondersteunt het cultureel verenigingsleven met een subsidieregeling dat 2 soorten verengingen onderscheidt. Voor het werkingsjaar 2013 krijgen 20 verenigingen die onder de noemer toneel-, muziekverenigingen en creatieve ateliers beeldende expressie, film en fotografie vallen in totaal 16.150 euro. De sociaal-culturele verenigingen – dat zijn er 54 in Menen, Lauwe en Rekkem – ontvangen op basis van een puntensysteem bepaald in het subsidiereglement in totaal 14.840 euro.

 “We penden niet voor niets in ons beleidsplan dat cultuur moet bereikbaar zijn voor alle inwoners en hen moet versterken. De verenigingen spelen een cruciale rol in het cultuurbeleid. Deze financiële ondersteuning is dan ook op zijn plaats”, aldus nog schepen Vanryckegem.

De vertegenwoordigers van de Culturele Raad (foto PWM)

De vertegenwoordigers van de Culturele Raad (foto PWM) 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is