Aanbestedingsprocedure nieuw fietspad tussen Lauwe en Marke vanaf 2018

Op 18 januari 2016, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken, Provinciaal werk

West-Vlaanderen / Menen / Kortrijk – De vernieuwing van het fietspad tussen Lauwe en Marke langs de Dronckaertstraat boekt vooruitgang. “Als alles vlot verloopt zou de aanbestedingsprocedure kunnen aanvatten in 2018”,  vernam provincieraadslid Sigrid Vandenbulcke (Menen) bij het provinciebestuur.

Provincieraadslid Sigrid Vandenbulcke (Menen): “De vernieuwing van het fietspad tussen Lauwe (Menen) en Marke (Kortrijk) staat al een tijdje op de agenda. Dit fietspad ligt op het bovenlokale fietsroutenetwerk.  Het fietspad langs de Dronckaertstraat vanaf Preshoekstraat richting Marke ligt er zeer slecht bij. Het is eigenlijk gevaarlijk voor fietsers. Als provincieraadslid volg ik dit mobiliteitsdossier reeds een tijdje van nabij op.

Parlementair medewerker Jorgen Deman, die dit fietspad dagelijks gebruikt is opgetogen. “Het fietspad is nu reeds in zeer slechte staat. De vrieskoude zal dit slechts verergeren. Hopelijk kan er hier snel werk van gemaakt worden.

Het is de provincie die de werken van dit netwerk beheert, coördineert en bekostigt. De werken worden opgemaakt in samenspraak met Menen en Kortrijk. Op vraag van de stad Menen is in 2013 door de provincie een ontwerp startnota opgemaakt voor het Fietsfondsproject Lauwbergstraat-Dronckaertstraat-Rekkemstraat. Op aandringen van mezelf heeft de provincie de ontwerpstartnota behandeld in 2015 op een gemeentelijke begeleidingscommissie van Kortrijk , waarbij de stad haar steun en medewerking voor het project toegezegd heeft”, aldus raadslid Vandenbulcke.

Er moet nu nog een ganse administratieve weg worden afgelegd om subsidies van de Vlaamse overheid te verkrijgen. Als alles vlot verloopt zou de aanbestedingsprocedure voor het fietspad tussen Lauwe en Marke kunnen aanvatten in 2018”, besluit provincieraadslid Sigrid Vandenbulcke (Menen).

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is