Werken Sint-Franciscuskerk aan de gang

Op 1 oktober 2023, over deze onderwerpen: Cultuur, Erfgoed, Patrimonium

Werken Sint-Franciskerk De Sint-Franciscuskerk in Menen wordt omgevormd tot een cultuurhuis voor optredens en exposities. Het gebouw, sinds 2019 onttrokken aan de eredienst, wordt zo een unieke plaats om artiesten aan het werk te zien. De werken zijn ondertussen volop aan de gang.

“In het historische gebouw komt er onder meer een nieuwe, uitschuifbare tribune voor 160 persponen waardoor de ruimte multi-inzetbaar is. Tegelijk blijven kerkelementen zichtbaar zoals de oude muurschilderingen, het orgel, de biechtstoelen en het altaar, met respect voor het erfgoed”, geeft schepen van Erfgoed Griet Vanryckegem mee.

De werken zijn volop aan de gang. “Om de toekomstige tribune te kunnen dragen, voorzien we een nieuwe, donkere polierbeton. Een deel van het vroegere podium is al verdwenen, waardoor je een ruimere indruk krijgt”, vertelt schepen en voorzitter van het AGB Renaat Vandenbulcke.

“De voormalige sacristie en de bergingsruimtes krijgen een nieuwe indeling. Naast nieuw sanitair komt daar een toegang voor artiesten en technici. Ook het dak en de koepels pakken we aan.” Het einde van de werken is voorzien voor eind dit jaar. De werken betekenen een investering van ongeveer 1.147.450 euro en gebeuren via het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB), dat een groot deel van het stedelijk patrimonium beheert en exploiteert.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is