Cultuur

Het cultuurcentrum De Steiger heeft een regionale uitstraling en er zijn bijhuizen aanwezig in de deelgemeenten Lauwe en Rekkem. Ook de bibliotheek heeft filialen in beide deelgemeenten. Als voorzitter van de raad van bestuur van De Steiger en als schepen van bibliotheek zet ik in op een efficiënte inzet van het budget voor een ruime en kwaliteitsvolle programmatie, een groot aanbod aan cursussen en het verhuren van vergaderruimtes voor verenigingen. De collecties en dienstverlening van de bibliotheken worden regelmatig geëvalueerd en bieden een rijke waaier aan boeken en diverse media. Door het centraliseren van de bibliotheken in Lauwe en Rekkem willen we iedereen bereiken en alle stedelijke diensten onder één dak brengen: in het Dorpshuis en in het nieuwe Cultuurcentrum.

Met een groot aanbod aan tentoonstellingen in het CC en een eigen collectie van het stadsmuseum 't Schippershof kun je met een galerie voor talent ook genieten van een gedreven kunstbeleid.

Via stedelijke subsidies ondersteunen we heel veel in-het-oog-springende initiatieven van een rijk verenigingsleven in Menen, Lauwe en Rekkem. Dit doen we op een transparante en evenwichtige manier met de goedkeuring van de cultuurraad. Het brengt mensen samen en er is leven in onze stad.

Griet Vanryckegem, schepen van cultuur

Nieuws over dit onderwerp

Op 11 juli 2017, over deze onderwerpen: Cultuur

"Salto was een zonovergoten festival op de pleinen en in het groen. Als schepen van cultuur riep ik bij de opening nav onze Vlaamse Feestdag de inwoners op om trots te zijn  Trots om Menenaar te zijn! Trots om Vlaming te zijn! Samen met CC De Steiger blik ik terug op een geslaagde editie." zegt …