Tijdens weekdagen vlot met de bus van Lauwe en Rekkem naar Menen

Op 28 augustus 2013, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken

"Vorige week kregen we goed nieuws van De Lijn: de bestaande buslijn 81 Kortrijk – Marke – Lauwe – Rekkem wordt uitgebreid tot Menen. Goed nieuws dus voor onze inwoners van onze deelgemeenten die hierdoor tijdens de weekdagen vlot van en naar Menen kunnen reizen”, geeft een tevreden schepen van Mobiliteit Dirk Vanholme mee.

Al jaren zijn de inwoners van de deelgemeenten Lauwe en Rekkem vragende partij naar een directe busverbinding met Menen tijdens de weekdagen. Mensen die gaan werken en ook de schoolgaande jeugd kunnen opgelucht adem halen: 7 keer per dag is er nu van maandag tot en met vrijdag een directe lijn naar Menen. De vroegste rit vanuit Lauwe naar Menen, over Rekkem, vertrekt om 7.30 u. op de Lauweplaats. Daarna zijn er nog 6 lijnen over hetzelfde traject. De laatste bus terug vertrekt aan het station in Menen om 18.15 u. en trekt richting Rekkem en Lauwe. Daarvoor is er dagelijks nog 7 keer een identieke verbinding.
De uitgebreide buslijn 81 zal ook langs de wijk het Paradijs in Rekkem rijden en zo meteen het verlies aan frequentie op lijn 84 compenseren. Lijn 84 werd vorig jaar door De Lijn uit besparingsoverwegingen met de helft gereduceerd. Op die manier vangen we dankzij deze nieuwste lijnaanpassing dus 2 vliegen in 1 klap.

“Dankzij onze inspanningen en ons aandringen bij de mensen van De Lijn zijn we erin geslaagd deze toch wel belangrijke busverbinding te realiseren. Ook de timing is perfect: de regeling gaat in vanaf maandag 2 september, de start van het nieuwe schooljaar”, voegt burgemeester Martine Fournier daar nog aan toe.

De volledige dienstregeling vind je op www.delijn.be en op www.menen.be.

PERSFOTOMOMENT

Maandag 2 september stappen burgemeester en schepenen aan boord van de eerste, vernieuwde lijnbus 81 die om 7.30 u. vanuit Lauwe (op Lauweplaats) richting Menen vertrekt.
Je bent van harte welkom op dit symbolische moment.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is