Onvergetelijk en coronaveilig zomerprogramma Boulevard Solar

Op 14 juli 2020, over deze onderwerpen: Cultuur

Schepen van Cultuur Griet Vanryckegem: “Ik vond het zeer belangrijk om onze inwoners toch perspectief te bieden op een mooie zomer in eigen stad. Stilvallen was absoluut geen optie. We hebben samen met alle diensten meteen alles op alles gezet om in korte tijd een uniek en veilig zomerprogramma samen te stellen. Het was niet zo evident om rekening te houden met de steeds veranderende maatregelen. Ik denk dat Menen een van de eerste steden is die zo’n kalender in elkaar gepuzzeld heeft.”

 

Boulevard Solar

Vanaf 1 juli tot en met 5 september pakt onze stad uit met een gevarieerd zomerprogramma voor jong en oud. Boulevard Solar is een verrassende mix van activiteiten die de hele zomer lang doorlopen in combinatie met eenmalige pop-up activiteiten. Je gevel of een boom pimpen, deelnemen aan een openluchtmuseum, sporten uit je kot, een go-cart huren of genieten van een voorbijrijdend spektakel op je stoep. Kortom, er is voor elk wat wils.

Het zomerprogramma is opgebouwd rond zes verschillende activiteiten:

  • De Stoel: Met ‘De Stoel’ trekt Boulevard Solar door de straten, wijken en pleinen van Menen, Lauwe en Rekkem. Een geanimeerde stoet trekt doorheen een aantal verkeersvrije straten. Presenatoren Luc Dufourmont en/of Tine Moniek nemen je mee op sleeptouw. Neem een stoel, zet die op je stoep en geniet zo helemaal veilig mee van het spektakel!
  • Doe mee: Stad Menen daagt jou uit! Pimp je gevel of een boom, ga op schattenjacht in open lucht, ontpop je artistiek talent, zoek de wieltjes in de etalages, plog er op los of tover jouw straat om tot een openluchtmuseum. Samen maken we ‘Boulevard Solar’!
  • Geniet: Flaneren langs een sfeervolle kunstmarkt, klinken op de picknickbubbels, luisteren naar zomerse vertellementen, verrassingen op het Wieltjespad en heel veel lachen in het ‘Narrenschip’... Boulevard Solar, dat wordt genieten!
  • Ontdek: Ga op verkenning in Menen, Lauwe en Rekkem en verdwaal tussen de prachtige monumenten, weidse natuur of unieke kunstwerken. Fietsen of wandelen, per go-cart of digitaal met de running city app, we bieden vele manieren om te ontdekken! Kom zeker eens naar het infopunt/pop-up shop van Boulevard Solar in het Stadsmuseum…
  • Speel en beweeg: Ter land, ter zee… en wie weet volgend jaar ter lucht? Leef je uit op één van de speel- en beweegparcours, doe mee aan de kajaktocht op de Leie of huur een gocart!
  • Beleef: Beleef je eigen stad op een unieke manier met één van de beiaardconcerten, een voorleesverhaal op één van de picknickweides of doe zelf je verhaal via De Steiger Teevee. We horen het graag!
 

Alle info over het programma is te vinden op https://www.menen.be/boulevardsolar.  

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is