Onderwijs in Menen twee maal in de kijker

Op 16 september 2022, over deze onderwerpen: Onderwijs

“De Stad Menen zet in op talenten. Het was één van de grote prioriteiten binnen onze beleidsnota Samen Menen Maken. Daarom organiseren wij met onze stedelijke diensten deze maand een Onderwijsbeurs én reiken we de Belfortprijs uit”, zegt schepen van Onderwijs Griet Vanryckegem (N-VA).
 
Uitreiking Belfortprijs op 30/9

Op 30 september 2022 reikt Stad Menen voor het eerst de Belfortprijs uit, een jaarlijkse eindwerkprijs voor (afwisselend) leerlingen uit het technisch secundair onderwijs of studenten van het hoger onderwijs. Met deze prijs wil onze stad verdienstelijke studenten in de kijker plaatsen.

Schepen Vanryckegem: “In 2022 mogen de leerlingen van het technisch secundair onderwijs hun eindwerk indienen. Vijf leerlingen dienden hun eindwerk in en maakten zo kans op een geldprijs van 800 euro. Op 30 september maken we die creatieve talenten van eigen bodem bekend.”

Onderwijsbeurs op 20/9

Op 20 september 2022 organiseert Stad Menen een onderwijsbeurs voor directies en leerkrachten in CC De Steiger. Tijdens deze onderwijsbeurs kunnen de directies en leerkrachten netwerken en kennis maken met het aanbod van verschillende organisaties in Menen, zoals politie, bibliotheek, CAW Zuid-West-Vlaanderen, Milieudienst, dienst Veiligheid en Samenleven, Muziekacademie, Tekenacademie, Sociale dienst…

“We tellen in onze stad heel wat basisscholen, vier secundaire scholen en twee kunstacademies. Dat is een troef voor een stad als Menen. Willen we die troef optimaal benutten, dan moeten we maximaal inzetten op betrokkenheid, participatie, kennisdeling én samenwerking op alle mogelijke vlakken met onze onderwijspartners. En die raakpunten kunnen uiteenlopend zijn: tijdens onze Urban Run stelden alle secundaire scholen hun gebouw als doorgang beschikbaar, we werken samen met het VTI St-Lucas panoramakaders uit voor al onze ereburgers… Meer van dat”, besluit schepen Vanryckegem.

 

Bron tekst: Stad Menen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is