N-VA Menen licht beleidsakkoord toe

Op 8 februari 2013

Het beleidsplan Menen-Lauwe-Rekkem 2013-2018 is een  goed doordacht en uitgewerkt plan van een gloednieuwe, ambitieuze coalitie. Als N-VA groep zijn we zeer verheugd en  bijzonder gemotiveerd hiervan deel te mogen uitmaken!  Wij wensen gedurende deze nieuwe legislatuur ons Vlaams steentje bij te dragen aan de vernieuwing van onze stad.

Doorheen het plan zijn er 4 kernpunten terug te vinden. Menen, Lauwe, Rekkem als Vlaamse stad,  als veilige stad, als bloeiende stad en als gezellige stad.  Van hieruit zijn wij vertrokken in onze campagne. Onze N-VA klemtonen zullen zich dan ook op alle facetten van het plan weerspiegelen.

1. Menen als Vlaamse stad

Dat betekent een stad waar iedereen praat, werkt, woont, leeft zoals wij, de inwoners zelf.

De rechten en de plichten moeten in evenwicht zijn en dit zal vanuit het ocmw –beleid mee gecoördineerd worden. Misbruik en fraude moet kordaat worden opgespoord en aangepakt.

De sociale dumping die de laatste jaren de kop opstak, moet grondig worden aangepakt en ingeperkt.  Mensen die naar onze stad migreren, zullen zich aanmelden bij onze integratiedienst en taallessen volgen. Het hoeft geen betoog dat dit eerste kernpunt een belangrijke klemtoon krijgt van onze N-VA fractie.

2. Menen als veilige stad

N-VA wenst hierbij meer blauw en meer slimme camera’s in te zetten om de groeiende, agressieve criminaliteit aan te pakken. Gemeentelijke administratieve sancties zullen worden opgelegd voor wie overlast bezorgt. Een beter verkeers-en mobiliteitsplan moet het zware verkeer uit het centrum weren en een betere doorstroming van de personenwagens verzorgen. De leefbaarheid in het centrum zal erop vooruitgaan door een doordacht parkeerbeleid en fietsnetwerk.

3. Menen als bloeiende stad

Een stad waar handelaars welkom zijn, waar het centrum herleeft, waar mensen in eigen streek een job vinden, waar verkrotting en leegstand wordt aangepakt.  Dit kan onder meer door handel te stimuleren, door hogere belasting op leegstand , door efficiënte inplanting van bedrijvenzones. Daarnaast willen wij door een krachtig sociaal beleid iedereen gelijke kansen bieden hieraan deel te nemen.

4. Menen als gezellige stad

Dit betekent een stad waar iedereen betaalbaar kan wonen in frisse woningen en nette straten. Een stad waar iedereen kan deelnemen aan sport, cultuur, leute en plezier. Een stad waar onze jeugd thuis en welkom is. Bestaande faciliteiten moeten uitgebreid en opgefrist worden, bestaande feestelijkheden herzien  naar de wensen van de bevolking.  

Uit deze 4 kernpunten blijkt dat de KRACHT VAN VERANDERING zich zal uiten in een groot aantal programmapunten van het beleidsplan.

We zijn er ons van bewust dat er dus heel wat werk te verrichten valt, maar daar deinst N-VA niet voor terug.  Wel wensen we te beklemtonen dat  we dit enkel kunnen realiseren door voortdurend contact te houden met onze bevolking. Wij willen blijven besturen voor en door het volk.  

Hiernaast zullen wij niet uit het oog verliezen dat de financiële draagkracht in deze legislatuur beperkt is. Dit zal er ons toe aanzetten om creatief te denken en waar bespaard kan worden, elders efficiënt te investeren.

Onze N-VA fractie maakt werk van deze 100 werkpunten!!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is