Muziektheatervoorstelling ‘De Kleine Prins’

Op 31 mei 2023, over deze onderwerpen: Onderwijs

“De Academie voor Muziek en Woord – Stad Menen, opgericht in 1922, viert gedurende het ganse academiejaar haar 100-jarig bestaan met tal van activiteiten en dit in al haar vestigingen. Aan het einde van het academiejaar wil de academie nog eens groots uitpakken. Ze doet dit met de muziektheatervoorstelling ‘De Kleine Prins’”, zegt schepen van kunstonderwijs Griet Vanryckegem.

Het oorspronkelijke verhaal van Antoine de Saint-Exupéry, dat zijn 80e verjaardag viert, kan nog steeds bekoren en werd bewerkt door woordleerkracht Jeroen Spillebeen. Het verhaal zal gebracht worden door diverse woordklassen vanuit de hoofdvestiging te Menen. Ze worden hierbij muzikaal ondersteund door een groot harmonieorkest, samengesteld uit leerlingen van de 3e-4e graad, aangevuld met oud-leerlingen en (oud)leerkrachten. Het orkest wordt verder aangevuld met enkele solo zangers en een groot kinderkoor met leerlingen uit de klassen muziekatelier en kinderkoor X!NG. De muziek werd geschreven door leerkracht compositie Alain Verhoeven. Woordleerkracht Bieke Brunin zorgt voor een gestroomlijnde regie. Het wordt een heus totaalspektakel waaraan ook beeldklassen onder begeleiding van Gill van Eeckhout meewerken. Alles staat onder de deskundige leiding van directeur Hannes Verstraete. Het wordt een fantastische voorstelling, met meer dan 120 deelnemers, waarin zowel leerlingen als leerkrachten zullen schitteren!

De voorstelling staat gepland op zaterdag 3 juni en start om 19:00. Ze is gratis bij te wonen mits reservatie via muziek.woord [at] menen.be en gaat door in de Theaterzaal van CC De Steiger (Waalvest 1, 8930 Menen).

Bron tekst: stad Menen

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is