Minister Weyts investeert € 60.763 in Blijdhove in Menen

Op 13 april 2022, over deze onderwerpen: Onderwijs

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert € 60.763 in Vrije Lagere School voor Buitengewoon Onderwijs - Blijdhove in Menen. “We timmeren verder aan een betere onderwijskwaliteit voor onze leerlingen”, zegt Weyts. “Die onderwijskwaliteit krikken we mee op door te investeren in onze schoolinfrastructuur.”

Onderwijsminister Ben Weyts investeert deze regeerperiode in totaal 3 miljard euro in scholenbouwprojecten. Dat is nog eens 500 miljoen euro méér dan in de vorige regeerperiode. Al deze financiële steun kunnen schoolbesturen goed gebruiken voor bouw- of verbouwingswerken. Deze investeringsgolf komt ook Menen ten goede.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert zo via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) € 60.763 in Vrije Lagere School voor Buitengewoon Onderwijs - Blijdhove in Menen. Concreet gaat het om renovatie van het buitenschrijnwerk, zonnewering, vervangen van TL-verlichting door Led-verlichting en het plaatsen van geluidsdempende panelen in de turnzaal.

“In Menen hebben we sterke scholen, maar daarvoor zijn ook goede gebouwen nodig. Als schepen van Onderwijs ben ik verheugd dat ook Blijdhove als BLO-school een duwtje in de rug krijgt met deze Vlaamse subsidies”, vertelt schepen Griet Vanryckegem.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is