De gezondheid van onze inwoners gaat voor alles

Op 17 april 2020
Renaat Vandenbulcke

Onder impuls van schepen van Zorg Renaat Vandenbulcke heeft de stad concrete maatregelen om de impact van het coronavirus op de lokale zorgactoren zo goed mogelijk te beheren.

Sedert 12 maart geldt in alle publieke woonzorgcentra in Menen een bezoekverbod om besmetting van buitenaf maximaal te vermijden. Het personeel van de woonzorgcentra beschikt ook over al het nodige beschermingsmateriaal om de bewoners op een veilige en gezonde manier te blijven verzorgen. Recent is er in alle publieke woonzorgcentra getest om de besmetting duidelijk in kaart te brengen en de gepaste maatregelen rond afzondering te kunnen nemen.

Op initiatief van schepen Renaat Vandenbulcke werd door de stad een grootschalige vrijwilligerscampagne in het kader van de coronabestrijding opgezet. Concreet werd een oproep gelanceerd bij alle inwoners om zich als vrijwilliger aan te melden om boodschappen en andere noodzakelijke taken te doen voor mensen uit hun buurt of wijk. De campagne bleek een groot succes en heeft op korte termijn ruim 300 vrijwilligers opgeleverd.

Op de site van het Badhuis werd in één week tijd een triagecentrum ingericht waar mensen met een vermoedelijke coronabesmetting op afspraak terechtkunnen. Het triagecentrum is alle dagen bereikbaar en heeft de voorbije weken een gemiddelde van 25 personen per dag opgevangen. De laatste dagen zijn de opvangcijfers wel aan het dalen.

Ten slotte werd er ook werk gemaakt van een mobiele corona arts die bij mensen langsgaat die een vermoedelijke besmetting hebben. De arts is alle dagen onderweg en bestrijkt het grondgebied van Menen, Wevelgem en Wervik.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is