Bib in het teken van ‘Geluk’ tijdens Jeugdboekenmaand

Op 9 maart 2023, over deze onderwerpen: Bibliotheken, Jeugd, Onderwijs

“De hele maand maart staan de bibliotheken van Menen, Lauwe en Rekkem in het teken van de Jeugdboekenmaand. Dit jaar is het centrale thema 'Geluk'. Meter en peter van de Jeugdboekenmaand zijn jeugdauteur Barbara Rottiers en acteur Bill Barberis. Onze medewerkers zetten deze maand onze bib extra in de kijker”, zegt schepen voor bibliotheken Griet Vanryckegem.

Voor de leerlingen van het 4e leerjaar staan er auteurslezingen op het programma door jeugdauteurs Luc Embrechts en Edward van de Vendel (genomineerd voor de Boon-literatuurprijs in de categorie jeugdliteratuur met zijn boek ‘Misjka’).

De leerlingen van het 5e leerjaar worden dan weer in de bibliotheek verwacht voor een affichespel met uitdagende zoekopdrachten tussen de boekenrekken.

Op woensdag 29 maart is er in de bib van Menen een voorlees- en knutseluurtje voor kinderen tussen 3 en 6 jaar. Opgelet: de plaatsen zijn beperkt, dus inschrijven is noodzakelijk!

Tot slot is er nog een kleurplaatwedstrijd in 3 leeftijdscategorieën (kleuters, 1e tot 3e leerjaar, 4e tot 6e leerjaar), waarbij mooie boekenprijzen te winnen zijn.

CREATIEVE KLASSEN FLEUREN BIBLIOTHEEK OP

Schepen Vanryckegem: “Dat de Jeugdboekenmaand van start is gegaan, kun je al van ver zien wanneer je de bibliotheek van Menen binnenstapt. Aan het grote raam boven de inleverbus hangen kleurrijke werkjes, gemaakt door de leerlingen van de Academie (klas van Henk Delabie). Ook de bib van Lauwe werd aardig opgefleurd: de leerlingen van de Academie van Lauwe, VBS De Stap en De Wonderwijzer staken de bib in een passend jasje met onder andere Zuid-Amerikaanse gelukspoppetjes, gelukskatjes en geluksvogels. Het geluk vliegt je er om de oren!”

UITGEBREIDE JEUGDCOLLECTIE

Bibliotheek Menen heeft een uitgebreide jeugdcollectie: peuter- en prentenboeken, eerste lezers, aparte collecties voor 6+, 9+, 12+, 14+ en 16+, stripverhalen (jeugd en 14+), manga’s, graphic novels, DVD’s en weetjesboeken. Ook de Young Adults, die je kan terugvinden op de BookTok-toren in de bib van Menen, blijken erg populair bij adolescenten.

“Wekelijks komen zo’n 20 klassen naar de bib van Menen, Lauwe of Rekkem om boeken te ontlenen. In Menen en Rekkem werd de vraag van klassen om op bezoek te komen zodanig groot dat de bibliotheek nu met de online planningsapplicatie Microsoft Bookings werkt, waarmee leerkrachten vanop afstand hun klasbezoeken kunnen inplannen. Meer info over het inplannen van klasbezoeken vind je op menen.bibliotheek.be”, aldus nog schepen Vanryckegem, ook bevoegd voor onderwijs.

--

Bron tekst: Persbericht stad Menen

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is