Stad Menen maakt 2.500 euro vrij voor noodhulp aan de Filipijnen

Op 25 november 2013

“Op 8 november richtte de tyfoon Haiyan in enkele uren tijd een enorme ravage aan in de Filipijnen, met gevolgen voor miljoenen mensen. Op verzoek van de Stedelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking besliste de stad Menen vandaag om 2.500 euro voor noodhulp aan de getroffen gebieden uit te trekken”, weet Griet Vanryckegem schepen voor Ontwikkelingssamenwerking.

 Deze noodhulp gaat naar een net opgerichte koepel van 13 ngo’s die reeds lange tijd werkzaam zijn in de Filipijnen en waarin 11.11.11, CNCD-11.11.11, Trias, Bevrijde Wereld, Geneeskunde voor de Derde Wereld, Wereldsolidariteit, Plan België, Disop, Entraide et Fraternité, KIYO, VIA Don Bosco, SOS Kinderdorpen en Kinderen Derde Wereld zetelen. Het zijn allemaal organisaties die instonden voor de eerste noden. Ze zullen ook focussen op de heropbouw en op hoe een herhaling van een dergelijke ramp kan vermeden worden.

Schepen Vanryckegem: “We kennen de noodhulp bewust aan ngo’s toe die in de Filipijnen al langdurig en structureel werkzaam zijn. Het Consortium 12.12 levert uiteraard ook goed werk, maar haalt sowieso al veel geld binnen via alle lopende mediacampagnes. Vandaar dat wij andere ngo’s die er ook volop voor gaan, willen ondersteunen.”

Vlam voor Mensenrechten

De stad Menen verleent traditiegetrouw ook weer haar medewerking aan de eindejaarsactie van Amnesty International ‘Vlam voor Mensenrechten’. Gedreven door verontwaardiging en hoop blijft Amnesty International actie voeren rond vrije meningsuiting. “Tijdens de Mensenrechtenweek – van 2 tot en met 10 december 2013 – sluit de stad Menen zich hierbij aan en zal er in de inkomhal van het stadhuis een terraskaars branden”, geeft schepen Vanryckegem nog mee.

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is