N-VA Menen

U bent hier

Menen maakt zijn nieuwe schepenen bekend

Op 24 oktober 2012

MENEN - In het Menense stadhuis werd gisteravond het schepencollege voor de komende legislatuur 2013-2018 bekendgemaakt.

Zoals al bekend was, wordt CD&V-lijsttrekker Martine Fournier burgemeester. Zij zal instaan voor de algemene coördinatie, de brandweer, de politie, de pers en communicatie, de burgerlijke stand, de bevolking, de begraafplaatsen en de externe betrekkingen van Menen.

Renaat Vandenbulcke (N-VA) wordt de nieuwe OCMW-voorzitter. Hij zal zich ook inzetten voor het gelijke kansenbeleid en integratie.

Eddy Lust (Open VLD) wordt de eerste schepen. Middenstand en sport vallen onder zijn bevoegdheid. Tweede schepen Laurent Coppens (CD&V) staat in voor financiën, juridische zaken, economie, kerkfabrieken, landbouw, veemarkt, feestelijkheden en toerisme. Bij afwezigheid van de burgemeester treedt hij op.

Griet Vanryckeghem (N-VA) wordt de derde schepen. Zij zal verantwoordelijk zijn voor cultuur, jeugd, Noord-Zuid, bibliotheek en onderwijs.

Mieke Syssauw van Open VLD neemt het vierde schepenambt op zich. Dierenwelzijn, ruimtelijke ordening en milieu worden haar bevoegdheden.

Berenice Bogaert (CD&V) deelt het vijfde schepenambt met Caroline Vanraes (CD&V). Zij zijn verantwoordelijk voor personeel, welzijn en sociale tewerkstelling.

Dirk Vanholme (N-VA) wordt zesde schepen. Hij zal zich inzetten voor mobiliteit, openbare werken en ICT.

Tom Vlaeminck (Open VLD) ten slotte is als zevende schepen verantwoordelijk voor huisvesting en stadskernvernieuwing.

Bron: bdv op nieuwsblad.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is