Chiro Pendoender krijgt dan toch containers

Op 25 maart 2016, over deze onderwerpen: Jeugd

De Rekkemse Chiro Pendoender haalt opgelucht adem. Het schepencollege besliste dat de containerlokalen definitief voor hen zijn.

Chiro Pendoender uit Rekkem krijgt dan uiteindelijk toch zijn lang verwachte containers, dat bevestigt schepen van Jeugd Griet Vanryckegem (N-VA). Een maand geleden was dat nog niet helemaal duidelijk en werd gevreesd dat de lokalen een nieuwe bestemming zouden krijgen. Die vrees was gegrond, maar nu lijkt alles goed af te lopen. “We hebben inderdaad gezocht waar er nood was aan extra ruimte. Echter, na alles in overweging te nemen, heeft het schepencollege besloten de containers aan de Chiro van Rekkem te geven”, vertelt Vanryckegem.

Even deed het gerucht de ronde dat de lokalen naar basisschool de Wonderwijzer zouden gaan. Daar kunnen ze een tijdelijk gebrek aan ruimte intern opvangen, waardoor de stad die optie liet varen. De lokalen komen over van de basisschool Barthel in Rekkem. Daar gebruikten ze de ruimtes in afwachting van de realisatie van het nieuwe kleutergebouw, dat nu bijna een half jaar in gebruik is. De timing is nog niet bekend. Ook zal er nog moeten gekeken worden hoe de containers vervoerd zullen worden, want er zal zeker een kraan aan te pas komen.

Dat nieuwe lokalen broodnodig zijn, liet hoofdleidster Liese Degroote al weten. De huidige containers staan er ondertussen dertien jaar en waren toen al tweedehands. De andere containers die Chiro Pendoender drie jaar geleden kreeg, waren een verbetering, maar konden niet alle afdelingen van onderdak voorzien. Chiro Pendoender haalt nu opgelucht adem.

“We weten het nog maar pas, maar zijn uiteraard dolgelukkig”, reageert Liese. “Maar we wachten nog op een officiële bevestiging van de stad.” 

 

Bron: djr, Het Nieuwsblad/Regionaal: Kortrijk-Waregem-Menen, 25.03.2016, p. 1

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is